søndag, december 30, 2007

Julemanden

Enhver ved, at julemanden er temmelig kraftig omkring maven. Han spiser åbenbart godt, ligesom vi andre gør - ihvertfald omkring jul.

Det kan jo godt få en til at undre sig over, hvordan han egentlig bærer sig ad med at komme ned gennem skorstenene, når han deler gaver ud. Jeg mener: med den mave kunne han velsagtens nemt komme til at sidde fast i en skorsten?

Faktisk kan det forekomme at man sidder fast i sådan en skorsten. Det beskrives der f.eks. et tilfælde af i Politiken.dk idag.

Tænk hvis det havde været julemanden - så havde vi nok ingen gaver fået i år!

Men som man siger: der er ingen ting der er så skidt, så det ikke er godt for noget. Hvis det havde været julemanden, så havde selv de mest forhærdede, gudløse ateister og "naturalister" været nødt til at bøje sig for julemandens eksistens som et faktum...

Godt nytår!

update:
En vis Børge Højlund Jensen har en god del af forklaringen!

Z-day?

Jeg har lige siddet og set en meget lang video på Google, der hedder "Zeitgeist".

Den indeholder først og fremmest tre elementer, som man åbenbart mener er tæt forbundne:
  • Kristendommen skulle være et stort falsum!
  • Den officielle forklaring på 9/11 er også et falsum (konspiration).
  • Hele verden er i virkeligheden styret af den amerikanske centralbank (eller noget i den retning).
Det er jo noget af en mundfuld, skulle man mene. Folkene bag opfordrer oven i købet til at gøre den 15. marts 2008 til noget de kalder "Z-day".

Mit link er til hele filmen, der varer noget i retningen af 2 timer. Hvis du vil se mindre dele af den, så gå ind på Google's side (klik på "Google" nederst til højre på den virtuelle skærm).

lørdag, december 29, 2007

Nytår?

Der er ikke så lang tid til nytår.

Og dog - hvis man bærer sig ad som manden i denne video, er der sådan set rigelig tid!

Gæt iøvrigt, hvad det er for en sang, han synger...

fredag, december 21, 2007

Humor og vikinger

Som bekendt er især de gamle danske vikinger berømte (eller berygtede) for deres særligt udprægede aggressivitet. Det er jo noget med at kløve hovederne på britter og andre...

Danskerne har idag en særlig højt udviklet form for humor. Det mener jeg da ihvertfald selv, som de fleste andre danskere.

Samtidig kan man vel ikke sige, at vi opfører os særlig aggressivt, sådan i almindelighed. Danskerne er såmænd et ret fredeligt folkefærd.

Men hvordan hænger det så lige sammen?

Jeg mener: umiddelbart lyder det jo lidt mærkeligt, at den fredsommelige nutidsdansker faktisk er efterkommer af de rå og voldelige vikinger.

Forklaringen er nu fundet af en englænder på en et-hjulet cykel!

Det har noget at gøre med, at humor skulle dæmpe specielt mandlig aggression, men læs selv artiklen:

"Humor develops from aggression caused by male hormones"

Manden er professor, så det må jo være rigtigt. Selv om man godt kunne få den tanke, at det kunne spille ind, at han som nulevende englænder må være efterkommer efter de britter der i sin tid fik bank af danske vikinger?

fredag, december 14, 2007

Håndløse præster

Sognepræst Brian Christensen fra Elling ved Frederikshavn synes ifølge DR Nyheder at det er forkert at "tvinge" mandlige præster i den danske folkekirke til at give hånd til kvindelige præster:

- Man kan frygte et gode, solide præster ikke kan få embede i den danske folkekirke, fordi de går imod biskoppens holdning, mener Brian Christensen.

Det kan jeg virkelig ikke se er noget problem, tværtimod: Skulle der mangle præster, kan man vel uddanne nogle flere, både mænd og kvinder. Hvis de mænd, der ikke kan acceptere kvindelige præster, simpelthen vælger et andet job, så vil der jo blot komme en bedre kønsligevægt i folkekirken. Måske endda bedre end på så mange andre arbejdspladser?

På den måde kunne folkekirken måske ligefrem blive foregangsmand (!) for ligestilling. Det går jeg helt klart ind for, og håber at mange andre medlemmer af folkekirken mener det samme.

Det hører med i billedet, at det må siges at være kirken selv, der tager stilling, når det er biskopper mv. der afgør det. Det er også det bedste, så længe folkekirkens forhold er som de er for øjeblikket - dvs. dybt forældede.

Hvis der bliver mere brok om dette, og et par andre ting, så er det efter min mening på tide seriøst at overveje en ændring af grundloven. Sådan at folkekirken løsrives fra staten, og sådan at det bliver medlemmerne af folkekirken der kommer til at bestemme overordnet - på demokratisk vis.

Hvad diverse reaktionære præster mener om det, rager mig en gammel juleand - det er primært et politisk spørgsmål, og kun sekundært et teologisk.


søndag, december 09, 2007

Sex om dagen!

Ifølge Bibelen gik det jo rigtig i fisk for os mennesker, da Eva gav Adam et æble.

Selv om man ikke skal tage Det Gamle Testamente helt bogstaveligt, så er der tilsyneladende alligevel noget om snakken. Noget så syndigt som sex, og dermed menneskehedens opformering og overlevelse, har faktisk noget med både fisk og frugt at gøre!

Det har en sexolog ihvertfald udtalt, skriver DR Nyheder.

Det er nok også derfor, at det hedder frugtbarhed og frugtsommelighed?

fredag, december 07, 2007

Røde Kors i røven!

Jeg har sådan set ikke noget imod, at effektive og dygtige ledere får en fed løn, som belønning for deres indsats.

Heller ikke når det gælder velgørende organisationer som jeg selv støtter - inden for rimelighedens grænser, og forudsat det ikke bliver holdt hemmeligt.

Visse former for fratrædelses-ordninger kan vel også være rimelige, ihvertfald hvis man på en helt uforudsigelig måde bliver fyret.

Det fremgår imidlertid af medierne - f.eks. Politiken.dk - at Jørgen Poulsen udmærket godt vidste selv, at hvis han blev valgt ind i folketinget, så kunne han ikke fortsætte som leder af Røde Kors.

Der kan altså ikke være megen tvivl om, at han ikke er berettiget til de 750.000 kr. - da der helt klart er tale om en fri disposition, når han stiller op til folketinget. Det mener visse jurister også, så vidt jeg kan forstå det.

Jeg har i mange år givet et fast månedligt beløb til Røde Kors. Godt nok kun 50 kr. om måneden, men det er ud af en førtidspension på ca. 9.500 kr.

Hvis man lige regner lidt på det, så skulle jeg betale i de næste 1250 år for at betale det tab som Røde Kors er blevet lænset for af Jørgen Poulsen.

Det havde jo ikke engang været nok, hvis nu man havde stemt på Venstre ved det nys overståede valg. Statsministeren har jo desværre kun kunnet love, at man kom til at leve sølle 3 år mere, hvis man stemte på Venstre!

Nu kunne jeg i forvejen ikke finde på at stemme på Ny Alliance - men mon ikke der er nogen der gerne så, at man ekskluderede manden, eller sådan noget?

Der kan selvfølgelig tænkes at komme noget nyt frem i sagen. Måske man også kan sige, at han ikke endnu har haft ordentlig lejlighed til at forsvare sig?

Men som det ser ud lige nu, så vil jeg da overveje at droppe mit bidrag til Røde Kors.

onsdag, december 05, 2007

Darwin

Egentlig mærkeligt, at tilhængerne af "Intelligent Design" ikke allerede har brugt det argument, at der tydeligvis er noget galt med troværdigheden hos Darwin?