torsdag, september 28, 2006

Irakernes holdninger

Som DR Nyheder skriver i dag, så viser en amerikansk undersøgelse, at 6 ud af 10 irakere støtter angrebene på de amerikanske soldater, med selvmordsangreb og vejsidebomber.

Da Danmark som bekendt var med i den koalition af villige idioter ("Coalition of the Willing...") der angreb Irak på tværs af FN, så gælder det samme nok også danske soldater. De er der som en del af en uønsket amerikansk besættelse - fordi de fleste irakere opfatter det sådan. Det er revnende ligegyldigt hvad der står på papiret i den forbindelse. Landet er besat.

Som regel plejer den danske statsminister at bruge det billige propaganda-trick, konsekvent at kalde gerningsmændene for terrorister, når der bliver slået en dansk soldat ihjel. Meningen er jo nok, at folk gerne må få associationer til de terrorister der stod bag 11. september angrebet på USA, altså Al-Qaeda.

Det er der imidlertid et par problemer med. For det første, at Al-Qaeda aldrig har haft nogen særlig indflydelse i Irak, ihvertfald ikke før det tåbelige angreb på landet. Men der er også det problem med argumentet, at et massivt flertal af irakere absolut ikke bryder sig om Al-Qaeda. Hele 94% af irakerne er negativt indstillet til organisationen, heraf 82% meget negativt indstillet. Det fremgår af en amerikansk undersøgelse foretaget af World Public Opinion.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.