torsdag, juni 12, 2008

Kynisme og dødsstraf i USA

Idag er der tre nyheder fra USA, som man nærmest får brækfornemmelser af at læse i sammenhæng:

Den første nyhed er, at højesteretten i USA har tilladt, at delstaterne genoptager anvendelsen af dødssprøjter i forbindelse med dødsstraf. Det kan man så mene om hvad man vil - selv er jeg 100 pct. modstander af dødsstraf.

Den anden nyhed er, at en uskyldig amerikaner netop er blevet løsladt, efter at have siddet i fængsel i 23 år. På dødsgangen altså - dømt for en voldtægt han ikke havde begået. At man i det hele taget har dødsstraf for voldtægt kan man synes under alle omstændigheder er en urimelig hård straf, selv hvis man hører til dem der er tilhænger af dødsstraf?

Den organisation der har bevist hans uskyld ved hjælp af DNA-analyse, oplyser at de ialt har reddet 16 uskyldige fra at blive henrettet...

Den tredje nyhed er, at Texas allerede har genoptaget henrettelsen af fanger med dødssprøjten: Karl Eugene Chamberlain blev i nat henrettet i Huntsville fængslet!

Selv folk der ellers er tilhængere af dødsstraffen må vel anstændigvis i det mindste være dybt betænkelig ved, at et større antal uskyldige tydeligvis er blevet, og bliver, henrettet i "Guds eget land"?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.