fredag, februar 01, 2008

Naiv Alliance

Jeg har lige læst et nyhedsbrev fra NA, hvor de blandt andet skriver:

"Vi vil afvente, hvad regeringen kommer frem til, før vi tager stilling til, hvordan det videre forløb bør være. De nye oplysninger indikerer ikke, at danske myndigheder har været vidende om CIA-flyvningerne..."


Hvor naiv har man lov til at være?

Naiv Alliance vil altså afvente en rapport eller en erklæring fra den danske regering, når den er færdig med sin undersøgelse.

Uden at være specielt mistænksom, må det vel i det mindste regnes for at være teoretisk muligt, at denne erklæring ikke kommer til at indeholde noget om, at danske myndigheder har været vidende om hvad der foregik - selv om der rent faktisk har været kendskab til det?

Hvis regeringen har haft viden om det, og hvis man er ærlig nok til at indrømme dette i sin egen erklæring, så kunne man vel lige så godt have accepteret en uvildig undersøgelse?

Eller vil Naiv Alliance nøjes med at konstatere, at: "...de nye oplysninger indikerer ikke, at danske myndigheder har været vidende om CIA-flyvningerne..." når det viser sig, at regeringens egen erklæring ikke indeholder noget om det?

Regeringen kan naturligvis ikke selv undersøge, om regeringen har et ansvar i denne forbindelse. Det er regeringen selvklart inhabil til. Regeringens evt. ansvar bliver ikke afklaret med en sådan undersøgelse - uanset erklæringens indhold.

Som dansker synes jeg, at det som denne sag først og fremmest handler om, netop er spørgsmålet om den danske regerings evt. ansvar.

Det synes jeg skal undersøges, og det kan det kun ved en uvildig undersøgelse.

Hvad er Naiv Alliances saglige argument for, at en undersøgelse ikke må være reel?

Muligheden for at komme tættere på regeringsmagten selv, en gang i fremtiden?

Man tager tydeligvis ikke CIA-flyvningerne alvorligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.