fredag, februar 29, 2008

Tætte relationer

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har i mange år haft et specielt tæt forhold til USA's præsident George W. Bush.

Om dette personlige forhold udtaler statsministeren til medierne, at betydningen af den slags tætte relationer ikke kan undervurderes.

Det har han nok ret i.

Var hans egen beslutning om at manipulere den danske befolkning med i den folkeretsstridige krig i Irak muligvis påvirket af hans tætte relation med denne præsident?

Det drejer sig om en amerikansk præsident, der bevidst vildledte den amerikanske befolkning og kørte om hjørner med det amerikanske demokrati, i forbindelse med beslutningen om at angribe Irak.

Blev den danske statsminister "inspireret" af denne skiderik i det Hvide Hus?

Endnu en god grund til en uvildig undersøgelse. Også selv om en sådan undersøgelse vil være skadelig i forhold til visse hemmelige aftaler med amerikanerne - aftaler der reelt suspenderer det danske demokrati og holder danskerne i uvidenhed om, hvad der foregår.

Som det er nu, så er der desværre et snævert flertal i folketinget, der kan modsætte sig en reel undersøgelse af dette.

Det betyder, at hvis en medarbejder i den danske statsadministration (incl. PET) er vidende om at der er foregået noget, som offentligheden har et berettiget krav på at få information om, så har vedkommende lov til at lække oplysningerne til medierne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.