onsdag, december 14, 2005

Amerikansk propaganda

Det amerikanske forsvar har afsat 300 millioner dollars til at drive propaganda i andre lande. Ikke kun lande USA holder besat, som f.eks. Irak, men i princippet alle lande undtagen USA selv - hvor det er forbudt.

Det forbud amerikanerne selv har, begrundes naturligvis med hensynet til demokratiet og den frie meningsdannelse. Selvom en række demokratiske lande delvist har statslige medier, så er det ikke noget der holdes skjult. Derimod anbringer amerikanerne lige for tiden propaganda i irakiske medier uden at oplyse hvor det kommer fra.

Det argument, at man holder sig til sandheden i den enkelte artikel eller TV-indslag er ikke noget acceptabelt argument. Det er propaganda alligevel. Først og fremmest fordi oprindelsen holdes skjult, men også fordi "cherry-picking" kan fordreje tingene (altså at man systematisk kun omtaler det der taler for ens sag).

Hvis det her i Danmark er lovligt at modtage midler fra det amerikanske forsvar på denne måde, så må folketinget selvfølgelig hurtigst muligt sætte en stopper for det.

Der kan vel ikke være de store problemer med at opklare, at f.eks. en dansk avis modtager sådanne midler ad omveje. I disse terror-tider ved PET ihvertfald en del om lignende transaktioner.

---
baggrund: DR Nyheder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.