mandag, december 05, 2005

Samarbejdet om terrorbekæmpelse

Når USA's udenrigsminister ankommer til Europa, synes jeg hun skal have besked på, at man ikke kan være tilfreds med, at USA med sin adfærd netop forringer effektiviteten i terrorbekæmpelsen. Fordi europæiske myndigheder enten ikke har kontrol over tingene, eller fremstår i offentligheden som om det er tilfældet.

For eksempel har de danske myndigheder tilsyneladende ikke anet, at Danmark har været "besøgt" gentagne gange af CIA-fly. Det får jo en til at tænke, at man nok heller ikke ville ane noget, hvis et fly under kontrol af terrorister lander i en dansk lufthavn.

Et andet eksempel: når CIA kan bortføre en person fra italiensk territorium udenom de italienske myndigheder - så må italienere vel gå ud fra, at terrorister vil kunne gøre tilsvarende, eller ihvertfald at italiens egne myndigheder ikke er i stand til at beskytte borgerne.

Den form for arrogance amerikanerne udviser, skader direkte det internationale samarbejde om terrorbekæmpelse.

Desuden går det ad helvede til med bekæmpelsen af international terrorisme - først og fremmest fordi den ledes af USA. Det direkte tåbelige angreb på Irak er nok det værste i den sammenhæng.

Hvis det er blevet "nødvendigt" for USA at bruge tortur i forbindelse med terrorbekæmpelse, så er det i allerhøjeste grad en "nødvendighed" man selv har skabt - som en konsekvens af en idiotisk politik. Derfor skal det aldeles ikke accepteres som en nødvendighed - heller ikke af den amerikanske kongres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.