onsdag, december 21, 2005

Kritik er ikke censur!

Hvis en avis her i Danmark offentliggør en artikel, der kritiserer regeringens økonomiske politik, så har statsministeren naturligvis lov til at modsige artiklen og forsvare regeringens politik. Hvis han mener, at artiklen direkte vildleder læseren, så har han vel også lov til at sige, at avisen slet ikke burde have trykt den?

Det opfattes ikke som utidig indblanding i medierne eller censur, men er tværtimod et naturligt element i det demokratiske system her i Danmark. Den censur grundloven taler om, er mig bekendt også noget med forhåndscensur af medierne, hvilket er noget ganske andet.

Men en regering har vel ikke kun en økonomisk politik. Statsministeren har vel også en holdning til andre ting, for eksempel Danmarks forhold til andre lande og deres kultur?

Jeg mener at kunne huske ganske svagt, at han i gamle dage talte om værdier - eller rettere: at vi skulle have en debat om værdier. En af de værdier man kunne diskutere, kunne f.eks. være tolerance og respekt for anderledes tænkende.

Hvis en avis her i Danmark offentliggør en artikel, der er i modstrid med de politiske holdninger regeringen har med hensyn til Danmarks forhold til andre lande og deres kulturmønster, så har statsministeren naturligvis lov til at modsige artiklen og forsvare regeringens politik. Hvis han mener, at artiklen kun har til formål at provokere folk på en destruktiv måde, så har han vel også lov til at sige, at avisen slet ikke burde have trykt den?

Det har ikke det fjerneste med censur at gøre, så når statsministeren forholder sig passiv her, så må konklusionen naturligvis være, at hans og regeringens respekt for muslimer og deres tro kan ligge på et meget lille sted.

Rart at vide, når Danmark har soldater i Irak, og er udsat for terrortrusler fra ekstremistiske muslimer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.