lørdag, juli 15, 2006

Glashuset

DR Nyheder skriver, at det amerikanske senat har udtalt, at "Rusland har oplevet det største tilbageslag for friheden i årtier i de seks år, præsident Putin har været ved magten".

Det er desværre rigtigt, at Putin har indskrænket pressefriheden og visse andre demokratiske rettigheder. Det skal selvfølgelig kritiseres, men det klinger lidt hult, når det kommer fra USA. Det gør det først og fremmest fordi USA har oplevet det største tilbageslag for friheden i årtier i de år, præsident G. W. Bush har været ved magten.

Man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus.

Ovenikøbet udtalt af et amerikansk senat, der snorksov mens regeringen førte landet i krig, på et åbenlyst mangelfuldt grundlag. Det er vel at svigte sin opgave som demokratiets vogter?

Som Putin lige har udtalt på G8 mødet: "Russerne ønsker ikke et demokrati som det Irak har fået" (citeret efter min hukommelse).

Iøvrigt er der andre faktorer, som amerikanerne har en stærk tilbøjelighed til nærmest at ignorere. Mange russere er sikkert tilfreds med, at Putin har løst en del af de alvorlige problemer, der fulgte efter Jeltsins reformer. Problemer af mere social karakter, for eksempel.

Noget af det værste ved præsident Bush's politik er, at den netop ikke har fremmet demokrati i verden - uanset retorikken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.