onsdag, januar 31, 2007

Tredobbelt forbrydelse

Jeg hører netop i radioavisen, at flere amerikanske forskere har været udsat for et ekstremt pres fra Bush-regimet for at få dem til at tilbageholde videnskabelige resultater om klimaforandringer.

I den forbindelse er der, så vidt jeg kan se, hele 3 ting de ansvarlige burde stilles til regnskab for:

1) Hvis der kommer nogle virkeligt alvorlige virkninger af klimaforandringerne - millioner af mennesker som ofre - er det en forbrydelse mod menneskeheden, fordi denne forhaling betyder, at ulykkerne bliver meget større end de ellers ville have været.

2) Det er et alvorligt indgreb i den frie forskning. Selv om det i første række kun berører amerikansk forskning, så har det uden tvivl haft en afsmittende virkning på globalt plan.

3) Det er et indgreb i amerikanske borgeres ytringsfrihed. De pågældende videnskabsfolk er ikke kun videnskabsfolk, men også borgere der ganske naturligt ønsker at advare om de alvorlige konsekvenser, hvis deres forskningsresultater ikke bliver taget alvorligt. Det betyder forøvrigt, at det i dag ikke kun er amerikanere der har interesse i at beskytte amerikanernes ytringsfrihed - det har også betydning for resten af verden.

Tør man mon forvente en skarp kritik fra vores kære statsminister?

Jeg mener, han er som bekendt ivrig tilhænger af:

1) En indsats imod klimaforandringer
2) Fri forskning
3) Ytringsfriheden

Naturligvis vil han kritisere det - i det omfang præsident Bush bryder sig om det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.