lørdag, marts 24, 2007

Frustrerede soldater

I en artikel på Politiken.dk nævnes, at nogle hjemvendte danske soldater kalder oppositionens krav om tilbagetrækning for "dybt uansvarlig".

Skudt forbi!

Ansvaret for det problem ligger hos en dansk regering, der med snævert flertal i folketinget beslutter at sende danske soldater i en folkeretsstridig krig mod et andet land.

De danskere, og de politikere, der altid har været imod det uansvarlige angreb på Irak, har naturligvis deres demokratiske ret til at kritisere lortet. Man skal ikke acceptere det af hensyn til soldaterne.

Hvis en dansk regering gerne vil undgå at stå med dette ansvar i forhold til soldaterne, så lader den være med at beslutte sådan noget med snævert flertal i folketinget, efter kraftige advarsler fra oppositionen om, at man risikerer netop det vi står med i dag. Det fremgår klart af debatten i folketinget (se links i sidebaren).

Det fragår selvfølgelig ikke, at det jo rent faktisk er et problem i sig selv, at det danske militærs arbejde forstyrres af dette. Men det er så en grund mere til, at vi kun bør sende soldater når:
  • Det er i overensstemmelse med folkeretten.
  • Der er et meget stort flertal i folketinget for det.
  • Der er en bred accept i befolkningen af det.
Hvis disse betingelser er opfyldt, så vil der næppe være den slags problemer, som disse soldater forståeligt nok beklager sig over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.