torsdag, marts 27, 2014

Ligestilling

Ligestilling mellem kønnene betyder lige muligheder, men lige muligheder betyder ikke nødvendigvis samme muligheder! Det er ikke diskrimination, at en mand ikke må gå ind på et dametoilet - fordi der også er et herretoilet. Det er heller ikke diskrimination, at en kvinde ikke kan komme på mændenes landshold i håndbold - fordi der findes håndbold for kvinder. Den forskel der er på håndbold for henholdsvis mænd og kvinder kan vel siges netop at være udtryk for ligestilling, fordi begge køn på den måde har en håndboldsport, der er rimeligt tilpasset den fysiske forskel på mænd og kvinder. Det var derimod udtryk for manglende ligestilling dengang der dårligt nok var sportsgrene for kvinder.


På en lignende måde var det heller ikke diskrimination dengang man lavede ø-lejre kun for kvinder. Fordi det altid har stået mændene frit for at lave en tilsvarende lejr kun for mænd.


En forskelsbehandling, der bygger på de fysiske og biologiske forskelle, der faktisk er mellem mænd og kvinder, er ikke diskrimination i sig selv. Det er det kun hvis der ikke er en lige balance  mellem mulighederne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.