mandag, marts 31, 2014

Produktivitetskommissionen

Produktivitetskommissionen påstår, at hvis vi havde ført den samme politik som USA, så havde Danmark været noget med 360 milliarder rigere.


Men hvis vi havde ført denne politik, ville vi så ikke også have haft den samme ekstreme stigning i ulighed? De rigeste amerikanere er blevet absurd meget rigere, mens dele af middelklassen er sunket ned i fattigdom. Antallet af hjemløse er eksploderet, ikke kun på grund af arbejdsløshed, men også fordi de laveste lønninger er så lave, at man ikke har råd til selv den billigste bolig.


Hvis det er prisen for at "blive 360 milliarder rigere" så er det aldeles ikke prisen værd! Rent bortset fra spørgsmålet om hvem det er, der ville være blevet de milliarder rigere. Det er dem, der er stinkende rige i forvejen.


Den der med, at en sådan stigning i produktiviteten er nødvendig for at finansiere velfærden falder også til jorden, hvis man bruger USA som eksempel. Deres større stigning i produktivitet forudsætter netop, at man ikke bruger noget særligt på velfærd, men lader de allerrigeste suge det hele til sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.