onsdag, juni 14, 2006

Liberal?

Selv om jeg selv er rimelig venstreorienteret, så er der efter min mening vigtige områder, hvor det specielt her i Danmark er fornuftigt at støtte liberale holdninger - til forskel fra den nuværende regerings national-konservative linje.

DR Nyheder skriver i dag, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen gerne vil bestemme, at danske arbejdsgivere ikke skal indrette bederum til deres muslimske medarbejdere. Det synes mange arbejdsgivere han skal blande sig uden om, og det er jeg enig med dem i. Hvorfor i al verden skulle staten blande sig i det - særlig i dag, hvor der er ved at være mangel på arbejdskraft? At disse arbejdsgivere måske ikke er motiveret af idealistiske værdier, men netop af behovet for arbejdskraft, kan jeg ikke se gør noget. Liberalismen har ofte spillet en positiv rolle i udviklingen af forhold, de fleste opfatter som kun et spørgsmål om værdier, først og fremmest forskellige former for ligestilling - der giver arbejdsgiveren bedre mulighed for at udvælge arbejdskraften efter saglige kvalifikationer, og ikke efter f.eks. race, køn eller religion.

Samtidig har den nuværende regering ifølge DR Nyheder netop droppet en af sine ideologiske mærkesager, som den ellers lagde stor vægt på ved sin tiltræden, nemlig private erhvervsdrivendes "udfordringsret" over for kommunerne. Det gør den fordi det private erhvervsliv aldrig har haft behov for dette, altså fordi det er ideologi i ordets dårlige betydning.

Disse ting - og flere andre - viser efter min mening, at Anders Fogh Rasmussen mere er national-konservativ end liberal. Derfor er DF som regel godt tilfreds - det er nemlig deres ideologi der er den "herskende ideologi" her i Danmark for øjeblikket.

Ikke så underligt, at andengenerations-indvandrere og udlændinge kan tro, at det er Pia Kjærsgaard der bestemmer her i landet. Det er jo ikke helt ved siden af. Læs f.eks. en artikel af Claus Jacobsen på Newsvine.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.