tirsdag, november 28, 2006

Gud og Julemanden

Nogen mener vistnok, at det at tro på Gud er nogenlunde det samme som at tro på Julemanden.

Det sidste er jeg ihvertfald holdt op med, efter at have læst om ham i dagens Ekstra Bladet

Godtnok kan det være svært at forstå Vorherre, men han slår da ikke på små børn!

På den ande side kan selv troende mennesker komme i tvivl, fordi Gud åbenbart tillader Julemanden at slå på børn - og et par andre ting.

Glædelig Jul!

3 kommentarer:

 1. Man skal ikke langt ind i den kristne Bibel, før det står klart, at den kristne gud er langt mere voldeligt anlagt end julemanden. Det er trods alt de færreste julemænd, der har fået æren for folkedrab og jævnelse af byer med jorden, ligesom heltegerningerne beskrevet i den kristne Bibel lægger stor vægt på en brug af unge mennesker, som de fleste julemænd ville blive sat i fængsel for i dag.

  SvarSlet
 2. Nu er det mest i det Gamle Testamente man finder den beskrivelse af Gud. De fleste kristne opfatter det ikke sådan, vil jeg mene. Der er sket en udvikling i opfattelsen af Gud fra det ene skrift til det andet (det viser så også, at gudsbegrebet er afhængigt af vores egen forståelse eller mangel på samme).

  Men iøvrigt er det vel egentlig nemmere at bevise Julemandens eksistens rent logisk:

  1. Julemanden slår på små børn.
  2. Man kan ikke slå på små børn uden at man eksisterer.
  3. Konklusion: Julemanden eksisterer!

  Derfor behøver man jo ikke at tro på ham - da tro ikke kun er et spørgsmål om at tro på eksistensen af et sådant væsen. Man kan vel ikke rigtig have tillid til (tro på) et væsen der bevisligt slår på små børn?

  SvarSlet
 3. Jeg tror da ikke, der er nogen der mener, at "det at tro på Gud er nogenlunde det samme som at tro på Julemanden". Gud er da langt mere usandsynlig end julemanden.

  Når jeg af og til har sammenlignet guds- og julemandstro går analogien på, at der er en total mangel på evidens i begge tilfælde.

  Men det argument kan jeg så ikke bruge længere, nu hvor julemandens eksistens er blevet bevist.

  Jeg synes det ville være en god ting, hvis gud gav nogle møgunger en ordentlig røvfuld - gerne med kamera på (happy slapping) - så vi kunne få afgjort det andet spørgsmål. Som Wolf nævner var han jo temmelig voldelig i sine unge dage, så det ligger ham vel ikke så fjernt. Mange børn ville have rigtig godt af at få at vide, hvem der bestemmer, og vi andre ville slippe for de ulidelige diskussioner.

  SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.