torsdag, november 02, 2006

Holocaust

DR Nyheder oplyser, at Irans holocaust-karikaturkonkurrence er blevet vundet af en marokkaner ved navn Abdellah Derkaoui. Han har tegnet en karikatur af indgangsporten til den nazistiske udryddelseslejr Birkenau, også kaldet "Auschwitz II", hvor mindst 1.100.000 jøder, 75.000 polakker og ca. 19.000 sigøjnere blev slået ihjel.

Fint, at det iranske præstestyre på den måde bekræfter denne vigtige del af menneskehedens historie!

Det er jo ikke en enkelt iransk avis, der på eget initiativ udskrev konkurrencen. Initiativet blev taget af Irans præsident Ahmedinejad. Ingen kan derfor være i tvivl om den iranske stats anti-semitiske holdninger.

Uanset hvad man mener om Anders Fogh Rasmussens klodsede måde at håndtere Muhammed-krisen på, så var det som bekendt ikke ham der pålagde Jyllands-Posten at bringe nogle fæle tegninger af Muhammed.

Det ville jo også have været klart grundlovsstridigt, og i strid med den holdning til religiøse mindretal, som er Danmarks officielle politik.

update:
Ingen iranske aviser har bragt tegningen - Newsvine

2 kommentarer:

 1. Det er aldeles forkasteligt, at Irans præsident ønsker en sådan konkurrence. Og det er korrekt, at Anders Fogh Rasmussen adskiller sig markant fra Irans præsident i karrikatur-sagerne, idet han jo ikke bad om tegningerne.

  Men når det er sagt, så må vi ikke glemme, at vores egen statsminister handlede temmelig kluntet (med mindre det da var ideologisk betinget) i sagen, og at han i høj grad blandede sig i de ytringer, der var kritiske tegningerne.

  Regeringens reaktion under karrikatur-sagen har formentlig været med til at skabe præcedens for den slags, så hvis ikke det havde været for hans valg af behandling af sagen, ville vi måske ikke have set en sådan opførsel fra Irans præsidents side.

  SvarSlet
 2. SilleEllis13/11/06 00:56

  Tegningen, der vandt konkurrencen i Iran skulle vist være denne her:

  [img]http://photos1.blogger.com/blogger/3529/1096/1600/001derkaoui-abdellah300.jpg[/img]

  http://photos1.blogger.com/blogger/3529/1096/1600/001derkaoui-abdellah300.jpg

  SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.