lørdag, september 01, 2007

Amerikansk arrogance

Man kan idag konstatere, at problemet med international terrorisme kun er blevet værre siden 11. september 2001.

Det er det først og fremmest fordi Bush-regeringens politik har været det man med et fint ord kalder "kontra-produktivt".

Man kan også vælge at kalde den direkte idiotisk, men så forudsætter man jo blandt andet, at terrorbekæmpelse rent faktisk har den prioritet, som den amerikanske regering giver indtryk af offentligt.

Det vil jeg nu tillade mig at stille spørgsmålstegn ved.

Jeg synes først og fremmest ikke det lyder troværdigt, at den amerikanske administration har været så uvidende om verden, at den selv troede på en forbindelse mellem Saddam Hussein og Al-Qaeda, dengang man brugte det som et af argumenterne for det militære angreb på landet.

Sandheden er nok snarere, at Bush-regeringen altid har misbrugt terrorfrygten til at opnå andre ting. Det handler åbenbart om at dominere resten af verden med militære midler - på en arrogant, nationalistisk facon.

Det er vel også denne nedladende og arrogante holdning der kommer til udtryk over for USA's nære allierede Norge, når den amerikanske ambassadør kræver en planlagt ny terrorlov strammet, som beskrevet på Politiken.dk

Norge har ellers altid været konstruktivt med på terrorbekæmpelse. Man har ihvertfald ikke medvirket til at gøre det værre ved at gå med i det militære angreb på Irak.

I modsætning til Danmark, der har et alvorligt medansvar for at Al-Qaeda står stærkere end det nogensinde har gjort - fordi vores uansvarlige statsminister manipulerede os med i Irak-krigen.

Det rigtige ord for USA's globale politik er efter min mening: Imperialisme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.