lørdag, september 15, 2007

Google reader

Som du måske allerede har lagt mærke til, er der nu en liste med links til interessante artikler ude i sidebaren.

Indholdet kommer fra "Google reader" som jeg lige har lavet en konto på. Det er en online feed-reader med den smarte funktion, at man kan mærke den enkelte artikel "shared" så andre kan se linket også. De artikler jeg har mærket kan så blandt andet ses i boksen til højre.

Det synes jeg er ret smart, fordi man vel kan formode, at dem der ofte er inde på min blog fordi de synes jeg skriver noget interessant, også vil finde nogle af disse links værdifulde.

Samtidig behøver jeg ikke nødvendigvis at bruge tid og kræfter på at skrive et blog-indlæg om artiklen.

I det hele taget er der en del fordele ved en sådan online feed-reader: Man har adgang til den hvor som helst, f.eks. biblioteket eller en netcafé - og så er der ikke det samme behov for backup osv.

Det er selvfølgelig praktisk at kombinere "Google reader" med en gmail-konto, hvad jeg også har gjort.

I forbindelse med at jeg lavede det her, så faldt det mig iøvrigt ind, hvor komplet latterligt det er, at man har indført de nye regler om massiv registrering af internet-trafikken. Hvis man i forvejen har lavet de ting jeg har beskrevet ovenfor, så er det pærenemt at omgå reglerne, også for nybegyndere som mig, der naturligvis kan være motiveret af andet end terror: Nemlig at man ikke vil finde sig i at blive overvåget af en regering, der gør sig selv til grin på den måde. Registreringen har ikke den fjerneste effekt i forhold til terrorister.

Den samme regering gør som bekendt hvad den kan for unødigt at forøge risikoen for terror - ved at være med i ulovlige militære angreb på andre lande.

1 kommentar:

 1. Boksen "mogmich's shared items" vil nok i rimeligt omfang erstatte bloggen "Terminalen". Den vil fremover kun blive brugt til artikler, som jeg ikke har feed til.

  Jeg tror nok jeg beholder den engelske titel ("mogmich's shared items") fordi den korresponderer med andre bloggeres evt. tilsvarende lister.

  I det hele taget skal det nok forventes, at der fremover vil være en del på engelsk, selv om denne blog som udgangspunkt er dansk.

  Derimod vil "MOMIBLOG US" vedblive med at være 100 pct. engelsk.

  Forholdet mellem engelsk og dansk er jo alligevel ikke "symmetrisk".

  SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.