torsdag, januar 15, 2009

Selvskabt problem

En talsmand for Pentagon siger - ifølge Politiken.dk - at 61 tidligere Guantanamo-fanger har deltaget i angreb mod USA og Vesten.

De mest hjernetomme vil jo nok sige, at "så har det altså alligevel været rigtigt af amerikanerne at isolere disse terrorister på Guantanamo" eller noget i den retning.

Men sagen er jo, at selv om der godt kan være enkelte af dem, der faktisk altid har været farlige, så er der også nogle af dem, der har været uskyldige. Den måde de har været taget til fange på, gør dette sandsynligt (f.eks. når dem der har angivet dem har modtaget penge for at gøre det).

Nogle af disse uskyldige fanger har muligvis haft visse anti-amerikanske holdninger på det tidspunkt de blev taget til fange. Det er der så mange der har idag.

Den holdning burde selvfølgelig forsvinde, når man bliver indkvarteret på Hotel Guantanamo, med gratis kost og logi på de amerikanske skatteyderes regning. Ovenikøbet med fed underholdning i form af musik!

Men muslimer er altså nu engang nogle utaknemmelige bæster. Som talsmanden for Pentagon udtrykker det:

"Der er tydeligvis mennesker i Guantanamo, som fortsat holder fast i at ville skade Amerika, amerikanerne og vores allierede."

Den måde at fremstille det på er fuldstændig skæv, synes jeg. Derimod er det jo nok rigtigt, at Obama står med en varm kartoffel, når han tager over - forstået på den måde, at mange af de fanger der bliver løsladt er blevet farlige, hvis de ikke var det i forvejen.

1 kommentar:

  1. Ja, man kan jo spørge sig selv: Hvis man selv blev sat i en fangelejr i mange år uden at blive sat for domstol, og udsat for tortur, hvordan ville man så reagere?

    Hvis jeg blev udsat for en sådan behandling, eller såmænd bare blev defineret som kriminel for at være den, jeg er, så ville jeg nok også blive temmelig fjendtlig.

    SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.