onsdag, februar 18, 2009

TV-dyneløftning?

Kommunerne i Danmark er begyndt at gøre noget effektivt ved socialt bedrageri. Det sker - med beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens velsignelse - blandt andet ved at have pensionerede politibetjente til at overvåge, om der kommer besøg af en samlever til kvinder, der får bistandshjælp som enlige. Som Politiken.dk skriver:
Århus Kommune har hyret to tidligere politibetjente. De tager ud på folks adresser og observerer, om en samlever for eksempel holder parkeret hver morgen foran boligen hos kvinder, som får den ekstra kontanthjælp for enlige.
Selv om pensionerede politibetjente sikkert er rimeligt billige i drift, så kan det da gøres billigere og endnu mere effektivt, vil jeg mene. Nemlig ved at lave tv-overvågning passende steder. I særligt belastede kvarterer kunne man vel lave denne overvågning mere systematisk og grundig.

Som sagen om tv-overvågning i Lejerbos Skallerup-afdeling viser, så er det ikke noget problem at det evt. skulle være ulovligt idag. Der vil temmelig sikkert være en positiv effekt af blot at sætte kameraerne op, i form af at man afslører et større antal sociale bedragere. Er der en sådan positiv effekt, så kan en kommune godt regne med, at folketinget derefter gør denne tv-overvågning lovlig. Det gjorde man da ihvertfald, da Lejerbo lavede ulovlig tv-overvågning, som virkede efter lovovertræderens hensigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.