tirsdag, juni 21, 2005

Europa

Så vidt jeg har forstået det, så har den idiot der lavede attentatet på integrationsministeren fornylig, den ideologi og politiske målsætning, at alle nationale grænser simpelthen skal væk med ét slag. De såkaldte "autonome" går vistnok ind for noget lignende?

Enhver kan sige sig selv, at noget sådant kun kan resultere i kaos og opløsning. Det ville blandt andet være umuligt at opretholde Danmark, ikke kun som stat men også som nationalitet og folk. Så i forhold til dette, bogstaveligt talt grænseløst naive og uansvarlige projekt, kan selv jeg være enig med en Søren Krarup eller en Pia Kjærsgaard. Altså i at fordømme det på det skarpeste.

Men det betyder jo ikke, at man nødvendigvis skal gå ind for det stik modsatte, sådan som Dansk Folkeparti tydeligvis gør, nemlig krampagtigt at holde fast i den nationale stat som det eneste bolværk mod utilsigtede og uønskede virkninger af globaliseringen. Det er nemlig også et håbløst projekt, fordi nationalstaten i dag er en del af problemet og ikke løsningen.

Jeg er overbevist om, at vi i fremtiden vil opleve den gode gamle nationalstat forsvinde fra jordens overflade og ud af historien. Indtil nu har der allerede vist sig 4 tydelige tegn på dette, hver med sine særlige kendetegn:
  • Sovjetunionens sammenbrud
  • USA´s selvmord som supermagt (sker for øjeblikket)
  • FN´s krise (organisationen har nationale stater som medlem)
  • EU´s nuværende krise
Af disse punkter er det især det sidste der er interessant, fordi det indeholder et positivt potentiale, der er til at få øje på. Sagen er, at Europa er svanger med noget nyt, som det er vanskeligt at præcisere hvad er, men som helt sikkert betyder en overskridelse af den nationale stat - ikke kun i Europa, men globalt.

Gamle senile stormagter/supermagter, der uden demokratisk mandat forsøger at styre verden med militære midler, med mindre man er tvunget til andet, er der slet ikke brug for.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.