tirsdag, september 27, 2005

Al-Qaeda i Irak

I den BBC-serie i 3 dele, der blev sendt på DR2 fornylig ("Frygtens politik") hævdes det, at Al-Qaeda ikke er nær så udbredt og velorganiseret som den amerikanske krigspropaganda påstår.

Det er uden tvivl rigtigt, og formålet har været at skræmme folk til at være med på den såkaldte "krig mod terror" og acceptere næsten hvadsomhelst i dens navn, f.eks. angrebet på Irak - til trods for at Irak dengang var et af de lande, hvor Al-Qaeda sandsynligvis ikke kunne få et ben til jorden, på grund af Saddam Hussein!

Sådan er det ikke idag. Den amerikanske invasion af landet har skabt så meget kaos, at det åbenbart har kunnet lade sig gøre at skabe et Al-Qaeda netværk i Irak. Det kan man blandt andet se af artiklen Al-Qaeda næstkommanderende dræbt på DR Nyheder. Ganske vist kaldes det "et stort kup for den irakiske regering" - men man bekræfter jo dermed implicit, at organisationen er tilstede og forholdsvis velorganiseret. Det er måske nok forståeligt at den irakiske regering ser sådan på det, fordi den under alle omstændigheder kommer til at skabe ro og orden i landet.

Men man skal have en temmelig kort hukommelse for ikke at kunne se, at irakernes problem med Al-Qaeda først og fremmest er skabt af USA og de andre lande, der var så uansvarlige at være med i angrebet, på tværs af FN's sikkerhedsråd - blandt andet Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.