fredag, august 18, 2006

Grisen Flemming

Den åndelige leder for verdens op mod 1 milliard sunnimuslimer, den egyptiske storimam Sayyed Tantawi har ifølge Politiken.dk sagt i et interview med Berlingske Tidende, at Jyllands-Posten bør lukkes, avisens chefredaktør fængsles for profettegningerne og at kulturredaktøren afbilledes som gris!

Det er naturligvis helt hen i skoven, måske lige undtagen det sidste: Når man gør grin med andre, må man naturligvis finde sig i selv at blive gjort til grin. Så hvad med at Jyllands-Posten får lavet nogle tegninger af Flemming Rose som gris?

Det ville da ikke være værre end så mange tegninger i Svikmøllen, f.eks. Pia Kjærsgaard i nazi-uniform med en pisk i hånden...

De fleste danskere vil sikkert blot grine af den, hvis den er godt lavet - uanset hvad man ellers har ment om Muhammed-krisen.

At en del muslimer muligvis opfatter det som en dødelig fornærmelse at blive afbilledet som en gris, kan vi vel være ligeglad med. Når man ikke er muslim, så betyder de religiøse forestillinger om grisen som et urent dyr jo ikke noget. Det er tværtimod lige før man kan opfatte grisen som et dansk national-symbol: For det første er der flere grise end mennesker her i landet, og for det andet er Danmark det første land i verden der har kunnet krydse grisen med en babirusa!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.