Børn under 10 år får i øget omfang ordineret stærk hjernemedicin - såkaldt antipsykotisk medicin - men ingen ved, om det virker.
Næ, men en del af disse børn ved sikkert, at der til gengæld er nogle alvorlige og meget ubehagelige bivirkninger ved de piller, der bliver tvunget i dem. Det er ikke sikkert de brokker sig højlydt over det, især ikke hvis forældrene tror ubetinget på de lægelige autoriteter, der siger til dem at det er bedst for børnene - måske uden at oplyse, at ingen aner om det virker efter hensigten (?). Børn under 10 år stoler vel på, at forældrene må være klogere end dem selv?
Sagen har været oppe at vende før i en anden sammenhæng, og det hænger så vidt jeg husker sammen som følger:
SvarSletAntipsykotisk medicin er afprøvet på voksne, men at man har undladt at teste dets virkning på børn, fordi man har antaget, at medicinen har samme virkning på børn som på voksne. Der er derfor ikke tale om, at man fylder børnene med medicin helt uden dokumentation for medicinens virking overfor børnenes diagnoser. Der er "bare" tale om, at man ikke ved, om medicinen har den samme effekt på børn, som den har på voksne.
Altså, nu går disse stoffer jo under samlebegrebet "major tranquilizer", dvs. kæmpekølle-i hovedet... så, det er ikke sikkert, børnene orker at brokke sig. De fleste får stofferne jo netop, fordi omgivelserne synes, de brokker sig for meget, og det ville være rart med lidt mere ro. Og da må det jo siges, at stofferne virker helt efter hensigten. En anden hensigt, end at lukke munden på brokkehovederne har der såmænd aldrig været med neuroleptika. Ligemeget hvad der ellers påstås. Og ligemeget om det drejer sig om børn eller voksne, mennesker eller dyr (interessant i øvrigt, at man påstår, noget, der oprindeligt fandt anvendelse som insekticid, skulle have en gavnlig effekt på menneskers helbred, ikke?).
SvarSletTja, og så er der det ved sagen, at børn under 10 år jo ikke har noget valg. Uanset hvor meget de måtte brokke sig. Når de voksne i deres liv mener, de trænger insektgift, så får de insektgift. End of discussion.
P.S.: Det får mig for resten til at overveje, om man ikke skulle foreslå Sundhedsstyrelsen at overdrage behandlingen af "psykisk syge" til Rentokil. Kunne forestille mig, at de klarer opgaven en anelse billigere - og hurtigere - end psykiatrien.
SvarSletJeg synes bare det under alle omstændigheder er dybt betænkeligt. Det virker som om man springer over hvor gærdet er lavest, nemlig blot at medicinere folk.
SvarSletJeg er godt klar over, at man ikke uden videre kan sige, at en stigning i antallet af diagnosticerede afspejler en stigning i antallet af syge. Men det er helt klart mit indtryk, at antallet af psykisk syge også REELT er i kraftig stigning for øjeblikket. Det giver i sig selv en virkelig god grund til at forholde sig mere end skeptisk over for teorier om at "det hele er bestemt af generne".
Af indlysende grunde er der grænser for hvor hurtigt "dårlige gener" kan brede sig i befolkningen. Men brugen af psykofarmaka er i ret høj grad bestemt af dette grundsyn, vil jeg mene.
Udviklingen er særlig alarmerende, når det er børn det drejer sig om, synes jeg. Voksne mennesker kan jo have en mening selv.
Måske Rentokil så kunne samarbejde med dem der laver den MAD børnene er begyndt at få i skolerne?
SvarSlet(okay, den var lidt sort!)
mogmich: Jeg ved ikke, om det kan blive forsort, når det kommer til det her samfundsområde, den her institution. Det kan i hvert fald godt sortne for én, når man beskæftiger sig nærmere med sagen.
SvarSletIngen tvivl, antallet af "psykisk syge" er stigende. Lige så stigende, som vores samfund bliver mere og mere umenneskelig at færdes i...
Den måde psykofarmaka anvendes i dag på, kan kun retfærdiggøres ved en genetisk/biologisk årsagsforklaring. To fluer med ét smæk: fokus er væk fra miljøet/samfundet som det, der driver folk til vanvid, og samtidigt får samfundet fred og ro til at fortsætte ned ad umenneskelighedens vej (blindgyde). Uden at blive forstyrret af alt for mange brokkehoveder. Dem har vi fået lukket munden på.