tirsdag, juli 07, 2009

Velfærd og skat

Som bekendt har Helle Thorning-Schmidt brudt det tabu, der ellers må siges at være omkring skattestigninger. Ifølge DR Nyhederne får det DF's skatteordfører Mikkel Dencker til at sige, at "det viser Socialdemokraternes sande ansigt".

Det har han på en måde ret i ...

Til forskel fra VOK, så har Socialdemokraterne nemlig til hensigt at bevare den danske velfærd. Skiftet i holdning til skatten skyldes helt klart den alvorlige økonomiske krise, der bl.a. har tømt statskassen for overskuddet. Det har ændret omstændighederne så radikalt, at det er uansvarligt ikke at sige som en af Danmarks bedste statsministre sagde engang: "Man har et standpunkt til man tager et nyt" (bortset fra, at den kommende regering ikke bliver en mindretalsregering!)

Selv om jeg sådan set er enig i at Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen er alt for lidt tydelig i medierne, så er der grund til lige at lægge mærke til, at han har fremlagt forslag til hvordan vi i fremtiden bedre kan undgå, at en finansiel og økonomisk krise som den vi oplever nu, har de samme enorme virkninger. Blandt andet at det er nødvendigt at sætte visse skatter op, hvis man vil redde velfærden!

Altså undgå fremtidige skattestigninger, der fremkaldes af det økonomiske systems fejl og mangler.

Mikkel Dencker mener, at man istedet for skattestigninger "bør optimere udgifterne, så man får mere for pengene".

Selvfølgelig skal man optimere udgifterne - men det er bare ikke nok! Den politik VOK fører, betyder at der med sikkerhed kommer en nedgang i velfærden, hvis man fastholder skattestoppet.

Dansk Folkeparti stikker deres vælgere blår i øjnene, når man bilder dem ind, at det overhovedet kan lade sig gøre at bevare velfærden uden at sætte visse skatter op!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.