torsdag, februar 02, 2006

Danskerne

Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen har i et interview til den arabiske TV-station al-Arabiya udtalt følgende:

"Jeg beskrev, at vi i Danmark har presse- og ytringsfrihed, men også en dyb respekt for andres religiøse følelser".

Det første er korrekt: vi har presse- og ytringsfrihed, og den går alle ind for at bevare.

Derimod er det sidste i citatet ikke korrekt. Rigtig mange danskere har ikke respekt for andres religiøse følelser, eller andre kulturer i det hele taget. Den dybe respekt er først og fremmest noget der findes i f.eks. statsministerens nytårstaler. Den er ikke i særlig høj grad tilstede i den politik VK-regeringen har ført. Støttepartiet Dansk Folkeparti er nærmest kemisk renset for det. Især i forhold til Islam og det herboende muslimske mindretal.

Sandheden er somme tider ilde hørt. Svenskerne må helst ikke komme med den. Eller andre EU-lande. Eller folkekirkens præster. Eller de læger der har kontakt med asylsøgere. Den kritik lukker man bare ørerne for.

Samtidig har vi desværre en statsminister der lider af den alvorlige karakterbrist, at han under ingen omstændigheder vil indrømme sine egne fejl, heller ikke de helt åbenlyse.

Det to ting i forening giver en sprængfarlig cocktail, og der er så uheldigvis en dum unge der har leget med tændstikker i nærheden.

Ovenstående er tilsyneladende i modstrid med det jeg tidligere har skrevet om koran-afbrænding. Måske det snarere forholder sig sådan, at folk afholder sig fra at brænde koraner o. lign. fordi det er for plat. Man ønsker ført en hård udlændingepolitik, men vil helst lukke øjnene for konsekvenserne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.