lørdag, februar 25, 2006

Principløshed

DR Nyheder citeres statsminister Anders Fogh Rasmussen for, at debatten om Muhammed-tegningerne her i Danmark desværre har været præget af dobbeltstandard og principløshed. Især forfattere, erhvervliv og medier står for skud.

Jeg er sådan set enig med ham, blot med den forskel, at principløsheden og den dobbelte standard findes hos ham selv.

I sin nytårstale - og ved andre lejligheder - har han klart givet udtryk for en tro på det princip, at folk af forskellig etnicitet og religion skal behandles efter samme standard, og at det er forkert at forhåne og nedgøre et mindretal.

Når der så viser sig et klart eksempel på forhånelse og nedgørelse af et mindretal, der er så alvorligt at selv ambassadører fra andre lande synes der skal gøres noget ved det - så reagerer han ved blankt at afvise dem. Det gør han med den forkerte påstand, at det skulle være i modstrid med de regler der er i dansk lovgivning om ytringsfrihed, overhovedet at forholde sig til sagen - f.eks. ved at komme med en erklæring om tegningerne.

Det er det ikke, og det ved han godt. Der er snarere tale om, at han af politiske og ideologiske grunde ikke bryder sig om at træde en gammel Venstre-avis over tæerne. Dette billige hensyn tæller altså mere end hensynet til et mindretal af muslimer her i landet.

Det vil jeg da helt bestemt tillade mig at kalde: principløshed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.