mandag, april 30, 2007

Kun for ateister?

Jeg hører lige i radioavisen, at et ledende medlem fra Enhedslisten (husker ikke navnet) er imod opstillingen af Asmaa, fordi: socialister er ateister!

Nu er der det med religion, at folk langt fra altid er fuldstændig afklarede på det punkt. Jeg har igennem et stykke tid debatteret dette emne på internet, og har fået meget ud af at udveksle synspunkter med overbeviste ateister. Grunden til, at det kan være frugtbart er jo nok, at disse ateister har tænkt meget over emnet, og har derfor argumenter for ateismen.

Men jeg har bestemt indtryk af, at det er de færreste danskere, der på den måde er afklarede og erklærede ateister. De danskere der ikke er religiøse, er som regel enten indifferente eller i tvivl. Hvilket vil sige, at de ikke klart kan erklære sig som ateister.

Hvis de socialistiske partier her i Danmark stillede direkte krav om, at man for at kunne blive medlem af partiet nærmest skal skrive under på, at man er ateist, så er jeg bange for at man ikke får mange nye medlemmer!

Jeg vil iøvrigt ikke selv kunne blive medlem af hverken Enhedslisten eller SF, selvom mine politiske synspunkter ligger et sted mellem disse to partier. Det kan man se, hvis man klikker på etiketten "politik" her på bloggen, og læser mine indlæg.

Grunden til, at jeg ikke vil kunne blive medlem er selvfølgelig at jeg samtidig er religiøs. Det kan man overbevise sig om, ved at klikke på etiketten "religion".

Ved næste valg har jeg nu tænkt mig at stemme på enten Enhedslisten eller SF alligevel.

Fordi jeg opfatter min egen religiøsitet som en personlig sag, og fordi det jo er politikere man stemmer på ved valgene.

Men jeg er ærlig talt lidt sur over at være udelukket fra at være politisk aktiv, fordi mange venstreorienterede stadigvæk har fordomme om religion.

Hvis Enhedslistens optagelse af Asmaa er udtryk for en ændring i denne holdning, så hilser jeg det velkommen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.