søndag, april 29, 2007

Pias Kors

I forbindelse med al balladen omkring Asmaas muslimske tørklæde er det blevet nævnt, at Pia Kjærsgaard ved flere lejligheder har haft et kors om halsen, mens hun har talt fra folketingets talerstol.

Sådan et kors opfattes jo normalt som et symbol på kristendommen, således at man går ud fra, at bæreren er kristen. Selv om man godt kan få indtryk af, at mange politikere fra specielt Dansk Folkeparti mest kalder sig kristen fordi de føler tilknytning til den danske nationalitet og kultur, der jo helt klart er historisk nært knyttet til kristendommen. De er måske i virkeligheden ikke særlig religiøse, men det behøver de heller ikke at være. Det er fuldstændig legitimt at opfatte kristendommen sådan, og iøvrigt er det vel kun Vorherre der ved, hvor troende den enkelte person er!

Men efter at have "googlet" lidt på det, er jeg nu kommet i tvivl om, hvorvidt det i Pias tilfælde kunne tænkes at symbolisere noget helt andet. Korset kan nemlig symbolisere så meget andet, og er faktisk slet ikke oprindeligt et kristent symbol. Ihvertfald ifølge artiklen: "The Origin of the Cross Symbol Used in Christianity". Her står der blandt andet, at det kan symbolisere en babylonsk solgud, altså en gud der blev dyrket af nogle mennesker der har levet i det område i Mellemøsten, hvor den menneskelige civilisation sandsynligvis startede (de var ikke arabere!)

Nu tvivler jeg alligevel på, at det kan være det, Pia mener med symbolet. Det er vel heller ikke logisk at skilte med et symbol, som næsten ingen forstår betydningen af?

Så er det nok mere sandsynligt at det for Pia symboliserer følgende:

"In Europe the use of a human effigy on the cross in a scarecrow form has been used since ancient times."

Altså det kors man bruger til det der på dansk hedder et fugleskræmsel!

Det bruger man som bekendt til at skræmme fugle væk, så de ikke gør skade ved at æde af afgrøden. I den forbindelse kunne fuglene vel så siges at være analog til herboende muslimer?

Det rimer jo med, at Dansk Folkeparti gerne vil skræmme samtlige muslimer ud af landet.

2 kommentarer:

 1. falkeøje29/4/07 10:56

  Skulle de få held til at skræmme nogen bort, så lad dem dog.
  Hver sparet krone er tjent.

  falkeøje

  SvarSlet
 2. Ja, mon ikke du rammer rigtigt? Jeg tror det. Pia K har jo også sagt, at kristendommen er det kit der binder Danmark sammen. Korset har med andre ord nok mere verdslig end religiøs betydning for hende.

  SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.