mandag, august 22, 2005

Misinformation på DR-1

Har lige set et indslag kaldet "Horisont" på DR1. Her giver journalisten Kim Bilsøe Lassen det indtryk, at det kun er yderliggående muslimer der sætter spørgsmålstegn ved den officielle amerikanske forklaring omkring 9/11 - begivenhederne.

Denne fremstilling er ikke bare forkert, den er direkte vildledende i forhold til de stakler der kun har DR (og TV2) som informationskilde. Sagen er, at der for øjeblikket er flere og flere amerikanere, incl. republikanske politikere, der forlanger en ny undersøgelse af 9/11, fordi den officielle forklaring ikke er helt troværdig. De kan ikke allesammen bare affejes som "konspirationsteoretikere". Se f.eks. 911blogger.com

Danmarks Radios dækning af disse emner er efter min mening alt for mangelfuld og vag. Måske der er et eller andet man vælger at "tage hensyn til"?

Man er noget bedre stillet hvis man kan tage BBC - de beskæftiger sig da i det mindste med de "hotte" spørgsmål. Men hvad så med de danskere der ikke kan godt nok engelsk til at kunne bruge disse kanaler?

De danskere der ikke har adgang til Internet, ikke kan nok engelsk, og kun har de sædvanlige TV-kanaler som informationskilde - bliver ganske enkelt ikke ordentligt informeret om nogle af de vigtigste begivenheder i verden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.