søndag, august 14, 2005

MP Michael Meacher

En søgning på nettet viser, at den britiske politiker Michael Meacher af nogen bliver opfattet som en utroværdig konspirationsteoretiker, f.eks. på siden Secular Blasphemy.

Men hvad er egentlig en konspirationsteori?

Det kan godt være M.M. drager nogle helt forkerte konklusioner ud fra de informationer hhv. fejlinformationer han har haft, men det er der også andre der gør - uden at de af den grund bliver stemplet som utroværdige i det almindelige mediebillede. Eller at deres teorier bliver kaldt noget lige så nedsættende som "konspirationsteori".

Forfatteren til ovennævnte side, nemlig en vis Jan Haugland, synes jeg selv er et eksempel på dette, efter at have læst følgende:

http://blogs.salon.com/0001561/stories/2002/11/10/
whyBushGotItRightOnIraq.html

For slet ikke at tale om:

http://blogs.salon.com/0001561/stories/2002/10/11/
warOnIraqARationalApproach.html

Sidstnævnte side fik mig til at tænke på, at Bush og langt de fleste af dem han omgiver sig med helt klart er fra Big Business. Tænk hvis det er sådan et primitivt system, den amerikanske regering bruger til at træffe ...whatever decision!

3 kommentarer:

  1. Hvis der blot drejede sig om Big Business, kunne det vel forsvares i et vist omfang. Efter min mening er der snarere tale om kriminalitet på regeringsplan:

    http://world.mediamonitors.net/content/view/full/17710
    http://www.khilafah.com/home/category.php?DocumentID=11662&TagID=2

    SvarSlet
  2. Enig, jeg tænkte nu også mest på sådan noget som det militær-industrielle kompleks:

    http://mogmich.blogspot.com/2005/08/
    eisenhowers-farewell-address.html

    SvarSlet
  3. Ja, Eisenhower forstod faren ved at våbenindustrien fik for megen magt. Det fremgår også tydeligt af hans såkaldte "Iron Cross Speech" 8 år tidligere:

    "Every gun that is made, every warship launched, every rocket fired signifies, in the final sense, a theft from those who hunger and are not fed, those who are cold and are not clothed."

    En sådan holdning er uendelige fjern fra den Neocon-politik vi ser i dag. Nu tales der i stedet om "Endless War" - med det primære formål at holde våbenindustrien i fuld gang: Experts fear 'endless' terror war.

    SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.