tirsdag, oktober 18, 2005

Ideologisk Design

Man må håbe, at tilhængerne af kreationisme og såkaldt "Intelligent Design" ikke får held til at gennemføre deres forehavende, som er at forfalske videnskaben med religiøs ideologi.

Med begrebet "religiøs ideologi" er det helt bevidst min hensigt at sammenholde det med det velkendte begreb "politisk ideologi".

Selvom en politisk ideologi ikke nødvendigvis står i modsætning til videnskab, så er der flere eksempler på dette, f.eks. nazismen. Mange vil også mene, at dette gælder marxismen.

Men der er også et eksempel på, at politisk ideologi er blevet mere direkte og konkret blandet sammen med videnskab, pudsigt nok netop Darwins udviklingslære. Det drejer sig om den såkaldte Lysenkoisme, som på Stalins tid totalt forvrængede Sovjetisk videnskab - og som sikkert har medvirket til, at tusindvis af russere er døde af sult på grund af fejlslagen høst. Det betød som bekendt ikke noget særligt for den tids stalinistiske regime. Det der betød noget, var at Darwinismen måtte være "borgerlig".

Faktisk mener jeg, både kreationismen og I.D. potentielt kan være lige så farlig som Lysenkoismen, hvis det ikke bliver holdt på plads. Det skal naturligvis ikke undertrykkes eller bortcensureres, men blot rubriceres korrekt som enten religion eller filosofi - og holdes langt væk fra biologitimerne i skolerne!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.