søndag, oktober 30, 2005

Statslederes udtalelser

Ifølge en artikel fra Reuters er der en del iranere der mener, at Ahmedinejads udtalelser om Israel blot bliver misbrugt af Israel og USA for at lægge pres på Iran i forbindelse med spørgsmålet om et muligt iransk atomprogram. Med den begrundelse at den slags udtalelser er almindelige i den islamiske verden.

Det kan godt være, at almindelige iranere ofte siger nøjagtig det samme. Det kan også være, at det bliver sagt af imamer i moskeerne. Det kan andre lande ikke blande sig i, fordi det hører med til almindelig ytringsfrihed. Selvom der nok er andre ting, en iraner ikke må sige offentligt.

Men det er aldeles ikke det sagen drejer sig om. Den drejer sig om at en statsleder for et suverænt land, der er medlem af FN, kommer med trusler om at udradere et andet suverænt land, der også er medlem af FN. Det er under ingen omstændigheder acceptabelt, og derfor også den kraftige reaktion fra resten af verden.

Hvis Israel og USA benytter sig af lejligheden til at lægge pres på Iran som nævnt ovenfor - så er det efter min mening i orden. Det er i hvertfald bedre end at bruge militære midler!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.