onsdag, oktober 26, 2005

Missilforsvar?

Ifølge DR Nyheder har Danmark indgået en aftale med USA om et missilforsvar. I første omgang et samarbejde med dansk erhvervsliv om teknologien, men med mulighed for at Danmark evt. vil kunne dækkes af systemet.

I den forbindelse synes jeg nok det er relevant at stille følgende spørgsmål:
  1. Hvem er dette missilforsvar egentlig rettet imod? Det lyder meget usandsynligt at terrorister skulle være i stand til at affyre en langdistanceraket.
  2. Er det sandt, når den amerikanske regering giver folk det indtryk, at et missilforsvar har til formål at beskytte civilbefolkningen? Det har naturligvis denne defensive side, men den nuværende amerikanske regerings klart aggressive og militante adfærd viser, at det primære formål muligvis er offensivt - nærmere bestemt at kunne diktere resten af verden sin politik ud fra militært overherredømme, inklusive de andre atommagter.
  3. Hvis et sådant missilforsvar alligevel ikke fungerer perfekt, hvad det sandsynligvis ikke vil gøre - vil det så ikke netop få en atommagt som Kina til at sætte endnu mere fart på den militære oprustning?

1 kommentar:

  1. Kina har interkontinentale reketter der kan fremføre atomvåben

    SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.