torsdag, oktober 20, 2005

Saddam Hussein

I forbindelse med medieomtalen af retssagen mod Sadam Hussein har jeg på flere TV-kanaler set et videoklip, der viser selve tilfangetagelsen. Der er flere ting ved dette klip der virker lidt mystisk synes jeg:
  • Videoen starter med, at en amerikansk soldat trækker et tæppe væk fra lemmen ned til hullet. Hvordan kan Saddam lægge et tæppe over åbningen efter at være kravlet ned og lagt et tungt dæksel over? Der må nødvendigvis være en eller flere andre personer, der har gjort det. Hvis det er Saddams egne folk, så kommer de vel til at vidne i retten.
  • Hvordan kan man vide, at manden befinder sig nede i hullet før dækslet fjernes? Hvis det drejer sig om en rutinemæssig handling i forbindelse med jagten på Saddam, hvordan kan man så vide at netop dette skal optages på video? Videofilmede man alt dengang?
  • Ville man ikke tage et eller flere våben med sig, hvis man selv frivilligt kravler ned i et sådant hul? Om ikke andet så en pistol til at begå selvmord med.
  • Saddam Hussein virker som om han er påvirket af et eller andet stof, på den video der viser lægeundersøgelsen efter tilfangetagelsen.
Nu kan forklaringen på alt det jo være, at man har fået et eller flere tip fra irakere, der har vidst at han var kravlet derned - måske nogen der selv har været med til at arrangere det. De må i så fald formodes at blive afhørt af domstolen, hvis det er en fair retssag. Noget andet er, at der nok er god grund til at holde deres identitet hemmelig for offentligheden - af indlysende grunde.
Men der er også andre muligheder, som antydes i denne artikel fra UPI:

Ex-Marine Says Public Version of Saddam Capture Fiction

1 kommentar:

  1. Ak ja, endnu et eksempel på US propaganda. For dårligt at ingen medier har stillet de samme spørgsmål . . .

    SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.