mandag, oktober 17, 2005

Skabelsesberetningen

Med hensyn til den forvrøvlede diskussion om skabelsesberetningen contra darwinismen, eller den nye variant "Intelligent Design" contra evolutionsteorien - så synes jeg alle parter glemmer, at de mennesker der i sin tid nedskrev bibelens skabelsesberetning af gode grunde ikke kunne vide bedre, og at selve nedskrivningen af historien faktisk var et stort fremskridt for menneskeheden og civilisationen på det tidspunkt den blev nedskrevet.

Derimod er man efter min mening nærmest idiot, hvis man idag bilder sig ind, at skabelsesberetningen skal forstås helt bogstaveligt og udgør en evig sandhed - simpelthen fordi man taler mod bedre vidende. Det forholder sig ovenikøbet sådan, at de videnskabelige observationer der understøtter evolutionsteorien nærmest accellererer for øjeblikket. Det gælder specielt inden for genetik og astrobiologi. Se f.eks. min egen artikel her på bloggen:
Livets byggeklodser i rummet.

Iøvrigt er bibelens skabelsesberetning vistnok kun en mere eller mindre korrekt gengivelse af jødiske religiøse skrifter, og jøderne har muligvis været inspireret af et eller andet folkeslag i Mesopotamien, som var de første til at anvende et skriftsprog (kilde: Jared Diamond "Vejen til verden af i dag").

Man kan så spørge sig selv, hvor den menneskelige civilisation havde været henne, hvis disse mennesker ikke havde "spildt tiden på at opfinde historier om det man ikke havde eksakt viden om"?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.