onsdag, april 12, 2006

Alsidighed

Dansk Folkepartis medlem af DR's bestyrelse Aase Madsen har rigtig meget imod, at DR lader en studievært optræde med tørklæde.
Det er ikke så mærkeligt, synes jeg. Det er vel blot endnu et eksempel på, at Dansk Folkeparti opfatter demokratiet som udelukkende et spørgsmål om, at flertallet skal bestemme. Altså i sin yderste konsekvens: demokrati = flertalsdiktatur.

Dansk Folkepartis opfattelse af demokrati er ikke bare forkert, den er direkte farlig - for demokratiet. Det vigtigste i et demokrati er mindretalsrettigheder.

DR skal som public-service kanal afspejle hele den danske befolkning, og ikke bare flertallet af "frikadelle-danskere". De har pligt til at være alsidige, og skal kun som helhed fremstå neutrale.

Hvis man endelig skal kritisere DR for noget, så er det snarere, at man ikke har bragt lignende udsendelser før Muhammed-krisen. Så havde sagen måske ikke antaget det omfang, fordi vi alle havde haft en bedre forståelse af muslimer. Det er ikke det samme som at godtage alt hvad studieværten Asmaa Abdol-Hamid siger.

Det skal retfærdigvis siges, at det ikke kun er Dansk Folkeparti der som et andet æsel stædigt nægter at blive klogere. Statsminister Anders Fogh Rasmussen er som bekendt imod, at der bliver foretaget en grundig undersøgelse af Muhammed-sagens forløb. Folk må endelig ikke blive klogere i forhold til mindretal her i Danmark. Derimod mener han vistnok, at der er nogle enkelte arabere i fremmede lande, der ikke er for kloge, så derfor må man bruge nogle millioner på at oplyse dem! Sandheden er, at de såmænd ikke har været dummere, end at de har kunnet gennemskue hans falskhed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.