torsdag, april 06, 2006

National-konservativt flertalsdiktatur

Danmarks national-konservative regering tog i dag endnu et vigtigt skridt i retning af flertalsdiktaturet, da man meldte ud, at man er klar til at tilsidesætte de almindelige demokratiske spilleregler, og begå glasklart forligsbrud for at få de såkaldte "velfærdsreformer" igennem.

- Der er noget, som er større end partierne på Christiansborg. Det er, hvilket samfund vi overlader til næste generation.

Sådan siger Tina Nedergaard fra Venstre. Det hun i virkeligheden siger er, at VK-regeringen og dens politik står over folketinget. Folketinget skal reduceres til en ren formalitet.

Der er masser af andre eksempler på, at specielt statsminister Anders Fogh Rasmussen ikke regner folketinget for en skid. Kritiske spørgsmål fra oppositionen er gentagne gange blevet arrogant affejet.

Den mand er farlig.

Det der er på vej her i Danmark er en kraftig udvidelse af den udøvende magt, på bekostning af folketinget. Samtidig er man ved at indskrænke borgernes frihedsrettigheder med den nye "terrorpakke", der giver en helt uhørt koncentration af magt hos PET.

Udviklingen har en vis lighed med det der foregår i USA for øjeblikket, i form af en ekstrem udvidelse af "executive power" - hvor præsidenten nærmest kommer til at stå over loven.

Danmark står tydeligvis på den amerikanske kejsers side. Lad os håbe den fejltagelse ikke får lige så alvorlige konsekvenser for vort land, som dengang vi valgte at holde med kejser Napoleon!

---
kilde: DR Nyheder

update:
kolde fødder?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.