søndag, april 02, 2006

Asmaa

Jeg har desværre ikke set DR's nye debatprogram "Adam og Asmaa", så følgende betragtninger gælder ikke, hvis f.eks. studieværten Asmaa Abdol-Hamid er kommet med trusler på livet mod bestemte navngivne personer. Er det tilfældet, så skal udsendelsen selvfølgelig stoppes - og Asmaa meldes til politiet.
  • At foreningen "Kvinder for frihed" tager afstand fra, at Asmaa har religiøst tørklæde på, er helt i orden. Som alle andre har de ytringsfrihed.
  • At religion er en privat sag betyder vel ikke, at den skal undertrykkes i det offentlige rum? Hvis en studievært er troende kristen, så har vedkommende vel også lov til at bære et sølvkors i en kæde om halsen. Det har man vel ikke kun lov til, hvis man ikke mener noget med det - altså blot bruger det som smykke. Det skulle selv en ateist vel nok kunne tåle, hvis vedkommende er udstyret med bare et minimum af det Fogh siger vi har masser af: tolerance og åbenhed.
  • Forkvinden og næstforkvinden for "Kvinder for frihed" vil have DR's ledelse til at gribe ind, og forhindre hende i at optræde med tørklædet. Det har de lov til at mene, men det er DR's ledelse der bestemmer dresscoden for de enkelte udsendelser, ikke en eller anden tilfældig forening.
  • Hvis det ikke er i modstrid med religionen, så kunne DR måske selv designe et lilla tørklæde, hun kunne have på? Mange af medlemmerne i "Kvinder for frihed" har sikkert selv engang gået med en lilla ble om hovedet engang i 60'erne?
Hvis man er virkelig forarget over det, og mener en eller anden paragraf i dansk lovgivning er overtrådt, så kan man melde DR til politiet. Så tager domstolene sig af det. Statsministeren kan ihvertfald ikke blande sig direkte i DR's program-dispositioner. Af forskellige grunde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.