fredag, august 31, 2007

Danmarks ansvar

Det er vist på tide, at den nuværende danske regering bliver stillet til ansvar for danmarkshistoriens mest uansvarlige udenrigs- og sikkerhedspolitiske beslutning, nemlig beslutningen om at gå med i USA's militære angreb på Irak.

Foreløbig kan man ihverfald konstatere, at Fogh forsøger at løbe fra ansvaret af indenrigspolitiske årsager, som beskrevet i et tidligere indlæg her på bloggen.

En af de ting man har forsøgt at bilde den danske befolkning ind, er at Danmark har gjort virkelig meget for irakerne i den sydlige del af landet. I den forbindelse har man påstået at situationen i denne del af landet er langt mere rolig end omkring Bagdad - og at der er udsigt til at bevare denne tilstand fremover.

At dette (også) er temmelig langt fra sandheden, fremgår af en artikel på Newsvine:

"ANALYSIS: Shiite Clashes in Iraq Ominous"

I artiklen står der blandt andet om det sydlige Irak følgende:

"An all-out, Shiite-on-Shiite conflict could plunge the oil-rich and mainly Shiite south of Iraq into chaos that could rival — or even surpass — the bloodshed across Baghdad and the center of the country for more than four years."

Vi danskere har brug for en grundig afdækning af hele miseren - og en ny regering. Fogh egner sig ikke som statsminister, på grund af hans ansvar for dette.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.