tirsdag, februar 13, 2007

Velbeslåede bistandsklienter?

En undersøgelse fra Socialforskningsintituttet viser, at bistandsklienterne er blevet bedre til at betale deres regninger, f.eks. huslejen.

Men det betyder ikke, at de nødvendigvis har fået det bedre økonomisk, som en af forskerne bag rapporten også gør opmærksom på i Politiken.dk

Det synes jeg ellers ikke det er så svært at forestille sig:

Hvis man er bistandsklient og bor i en god, men dyr lejlighed, så kan det jo godt være det kniber med at betale huslejen en måned eller to.

Bliver man pludselig dårligere stillet økonomisk, på grund af nedskæringer, så kan det nemt tænkes, at man bliver nødt til at flytte i en billigere (og dårligere) lejlighed. Men så har man nok også bedre råd til at betale sine øvrige regninger, foruden huslejen.

Undersøgelsens resultater kan altså ligeså godt afspejle et kraftigt fald i levestandard, i form af ringere bolig.

Klaus Hjort Frederiksen burde nok lige bruge pæren, eller hvad han nu ellers har mellem ørerne, inden han drager forhastede konklusioner.

Der er selvfølgelig også den mulighed, at det har han sandelig også gjort, men at han helt bevidst benytter sig af, at der kan være nogen der ikke lige kan se denne sammenhæng. De er måske ovenikøbet hoppet på den der med, at Venstre har velfærd som en værdi.

Det har Venstre ikke. Velfærd er noget man har taget på det politiske program, fordi det kan betale sig. Altså politisk opportunisme, som man kalder det.

Ihvertfald kan man nok bedre regne med, at Socialdemokraterne har velfærd som en værdi. Fordi de historisk har kæmpet for at få det indført, under stærk modstand fra især - Venstre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.