tirsdag, oktober 30, 2007

Impotent populisme

Claus Hjort Frederiksen giver i en artikel på information.dk udtryk for virkelig dyb forargelse over det han opfatter som populisme hos Socialdemokraterne og De Radikale!

Sagt af en mand, der har været med til ligefrem at skifte sit eget partis ideologiske grundlag ud, for at få magten. Venstre har jo engang været liberal, hvis nogen skulle have glemt det?

Præcis hvad partiet er idag, hænger og svæver lidt i luften. Man påstår ganske vist, at man går ind for velfærd, men det kniber gevaldigt med at forstå hvad det er for noget. Måske fordi man i virkeligheden slet ikke ærligt har det som en værdi?

Måske fordi man kun går ind for at bevare visse velfærdsordninger af populistiske grunde, altså for at få magten. Magten kan man jo bruge til så meget andet, f.eks. at sende danske soldater med i USA's folkeretsstridige krige (Irak).

Der er forståeligt nok mange liberalister, der er utilfredse med denne helt ekstreme populisme hos partiet Venstre, som det blandt andet fremgår af bloggen "Liberalistik".

Det CHF er nervøs for, er nok snarere, at hans eget partis populisme skulle være impotent, som der er tegn på i valgkampen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.