lørdag, oktober 27, 2007

Kategorier

Anders Fogh Rasmussen, Danmarks nuværende statsminister, har på sin blog et indlæg der handler om folkesundhed.

Eller gør det nu også det?

Hvis du læser teksten til ende, så læg lige mærke til, hvilken kategori den er placeret i. Det står som et link nederst til højre under stregen: "Valg 13. november 2007".

Det betyder selvfølgelig, at indlægget handler om det, som kategoriens navn klart siger, altså i dette tilfælde: det kommende valg til folketinget.

Mange vil nok sige, at det jo er meget naturligt, da Anders faktisk er politiker, og ovenikøbet helst skal vinde valget. Et folketingsvalg drejer sig først og fremmest om at give vælgerne indtryk af, at man mener det rigtige om både det ene og det andet, f.eks. folkesundheden.

Men statsministerens image med hensyn til børn og unge har ikke været alt for godt indtil nu. Det ved folkeskoleeleverne alt om (de burde iøvrigt have stemmeret!). Men folk har også kunnet konstatere, at VKO har en gennemført kynisk holdning til afviste asylsøgeres børn og deres helbred.

En eller anden spindoktor har sikkert gjort Anders opmærksom på, at det er nødvendigt at forbedre hans image med hensyn til 1)børn 2)unge 3)sundhed 4)menneskelighed.

Derfor har man fået den geniale ide, at besøge et julemærkehjem. Det dækker nemlig alle 4 punkter. På den måde slår man også flere smæk med een flue, som man vistnok siger.

De unge mennesker skal naturligvis ikke bilde sig ind, at de er vigtige nok til at få deres egen kategori på statsministerens blog. Det ville muligvis også være lidt upraktisk for statsministeren, da der jo hurtigt kunne blive alt for mange kategorier (hvis det altså er ham der redigerer hans egen personlige blog?)

Det må han selvfølgelig selv om, men jeg kan nu ikke fri mig for den tanke, at den egentlige forklaring er, at indlægget er udtryk for rent spin og politisk opportunisme. Det handler på en måde slet ikke om hverken børn, unge mennesker eller julemærkehjem.

Det handler om at vinde det valg, der lige er udskrevet - og kun det.

Derfor er der kun brug for denne ene kategori.

Iøvrigt vil jeg stærkt anbefale de politikere, der er noget mindre opportunistiske at anvende tags til deres indlæg. Så kan folk nemlig finde ud af, hvad politikeren mener om et eller andet emne, også uden at det har noget med det kommende valg at gøre!

update:
SHansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.