torsdag, oktober 11, 2007

Mishandling

I forbindelse med den danske stats systematiske mishandling af asylsøgere, udtaler Rikke Hvilshøj ifølge Politiken.dk følgende:

"Det lange ophold og børnenes problemer skyldes, at deres liv er sat på standby, og at deres forældre ikke vil respektere det afslag, de har fået."

Stakkels børn: Tænk sig at have en far og mor, der er revnende ligeglade med deres egne børns helbred!

Eller også er det normale forældre, der elsker deres børn, men har virkelig gode grunde til ikke at respektere afslaget på asyl?

Måske fordi det ville være endnu værre for familien at vende tilbage til det de kommer fra?

Måske fordi de danske myndigheders afslag på asyl er direkte umenneskeligt og uhyrligt?

Det falder åbenbart ikke ministeren ind, at når forældrene udholder deres børns lidelser, så kunne det måske være et bevis på, at hendes egen og regeringens magtudøvelse er kynisk og kold?

Et eller andet sted ved hun det måske godt, men anvender det som forfatteren George Orwell kaldte "dobbelttænkning". Det er en ubehagelig sandhed, der ikke passer så godt på regeringens overordnede politiske agenda, så derfor "glemmer" hun den - og glemmer at hun glemmer det.

Det er en teknik, som hendes boss, Anders Fogh Rasmussen behersker ret godt. Han kan endda forvride virkeligheden så meget, så han får Danmarks deltagelse i det militære angreb og besættelse af Irak til at fremstå som en forsvarlig beslutning - selv om det nok er den alvorligste udenrigs- og sikkerhedspolitiske fejlbeslutning nogen dansk regering nogensinde har taget.

Det specielle ved det er, at det ikke bare er bevidst løgn. Han tror tilsyneladende selv på sine bortforklaringer og konstruktioner (det er det der gør det til dobbelttænkning).

Derfor kan det da godt være, at man på et eller andet tidspunkt holder op med at mishandle asylsøgerne. Ikke fordi man selv indser at det er forkert, men fordi opinionsmålinger måske viser, at det er blevet så upopulært i den danske befolkning, at man risikerer at tabe næste valg.

Det er jo det, det drejer sig om: At beholde magten. Naturligvis ikke for magtens egen skyld, men for at forsvare sine værdier (Som er: ???)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.