tirsdag, maj 08, 2007

Religion og musik

Hvis det er det her, man skal forstå ved "religion i det offentlige rum" så bliver jeg nok nødt til at være enig med statsministeren:

"Militante muslimer i de pakistanske stammeområder ved grænsen til Afghanstan er begyndt at beslaglægge al musik i det offentlige rum, eksempelvis i busser. Kun lyd og billedoptagelser med religiøse belæringer og opfordringer til hellig krig bliver accepteret.

Butikker der sælger populærmusik bliver truet til at fjerne kassettebånd og CD'ere fra hylderne. For et par uger siden blev to musikbutikker sprængt i luften, fordi ejerne nægtede at rette sig efter kravet fra de militante." (kilde: DR Nyheder)

Men nu er det jo heldigvis heller ikke aktuelt her i Danmark, så religion hører også hjemme i det offentlige rum, ligesom musik gør - medmindre det generer folk for meget!

Gad vidst hvad de fleste danskere så egentlig ville vælge, hvis de skulle vælge mellem enten religion eller musik i det offentlige rum?

Mon ikke flertallet så ville vælge musikken - jeg tror det.

Historien viser vel, at religion kan misbruges til noget, der er direkte livsfjendsk og undertrykkende. Det skal det selvfølgelig ikke bruges til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.