tirsdag, maj 08, 2007

Religion og god opførsel

Informations "15:15" har idag en tankevækkende artikel, der tilsyneladende stiller religion i et meget dårligt lys. En undersøgelse har vist, at jo mere religiøst et samfund er, jo flere alvorlige forbrydelser er der!

Ateister vil jo nok fortolke artiklen som et bevis på religionens generelle dårligdom, så nogen kunne måske undre sig over, at jeg henviser til den, når jeg nu selv er religiøs?

Det gør jeg, fordi:
 1. Jeg går ind for en (saglig) religionskritisk holdning til den verden vi har i dag.
 2. Uanset min egen religiøsitet, så går jeg ind for sociale velfærdsordninger som vi har i Danmark - og gerne mere af det. Selv om det er udtryk for såkaldt sekularisering, som mange religiøse (fejlagtigt) opfatter som noget der nødvendigvis er i modstrid med religion.
 3. Artiklen angiver som en mulig forklaring, at de lande der bruger flest ressourcer på social velfærd har mindre af alvorlig kriminalitet og lignende dårligdomme. Det er altså muligt, at det ikke er religionen der får folk til at opføre sig dårligere, men snarere fraværet af en velfærdsstat.
En ting man måske kan tillade sig at konkludere er, at det især er i lande, hvor det offentlige velfærdssystem er underudviklet, at religionen bruges som "opium for folket". Det er vel at mærke ikke kun de fattigste lande i verden, men også verdens rigeste land, nemlig USA.

2 kommentarer:

 1. Det er vel ikke nogen overraskelse at Information skamroser velfærdssystemet.

  Analysen er dog forsimplet og ensidig. Velfærdssamfundet skaber masser af faderløse familier og en chav-innercity underklasse af enlige mødre med ustyrlige børn.

  SvarSlet
 2. Det var nu også mere en slags kommentar til en interessant artikel.

  Jeg er enig i, at det velfærdssystem vi har idag for det første ikke er "finmasket" nok til at klare problemer af en lidt anden karakter end dem der nævnes i artiklen, og at det også i nogle tilfælde faktisk skaber nye problemer. Foruden dem du nævner, kunne man måske nævne sådan noget som selvmord, hvor Danmark vistnok har lige lovlig mange?

  SvarSlet

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.