mandag, maj 14, 2007

Velfærd?

Det moderne velfærdssamfund er et kæmpe-fremskridt, som først og fremmest socialdemokrater i forskellige lande har æren for. Men det er ikke finmasket nok til at hjælpe mennesker i forskellige former for nød - lige fra narkomaner, hjemløse og psykisk syge til mennesker der af den ene eller anden grund er totalt isolerede fra andre og føler sig inderligt overflødige.

At det også er tilstanden i de fleste andre vestlige velfærdssamfund kan man se et eksempel på i en historie i Jyllands-Posten, der handler om en tysk mand der lå død i sin seng i syv år:

"Ved siden af den døde mands seng fandt politiet cigaretter, en åben tv-guide og tyske mønter, der for længst er udgået i forbindelse med introduktionen af euroen i 2002. Derudover fandt politiet et brev fra det offentlige, som manden har modtaget den 30. november 2000."

Ret uhyggeligt, må man sige.

Men Tyskland er jo et velfærdssamfund, så mon ikke det offentlige trods alt er villig til at betale begravelsen - med en gravsten, hvor man passende kunne skrive det, som det tyske politi lakonisk konstaterede da de fandt ham:

"Ingen har savnet ham, og ingen har meldt ham savnet."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.