søndag, marts 12, 2006

Chikane

Ifølge Jyllands-Posten bliver en del "mørklødede danskere" chikaneret på deres arbejdsplads, fordi nogen er indskrænkede nok til at gøre dem nærmest personligt ansvarlige for hele den muslimske verdens vrede mod Danmark, i anledning af Muhammed-tegningerne.

Det er blandt andet sådan noget, man efter min mening kan kritisere tegningerne for: man "skyder med spredehagl" og sætter alle muslimer i samme bås, i stedet for at fokusere på islamismen. På den måde medvirker man til, at nogen reagerer som nævnt ovenfor, og at det går ud over uskyldige. Jyllands-Posten har selvfølgelig ikke som sådan ansvaret for, hvordan folk reagerer, men hvis det er de negative sider af Islam man er ude efter, kunne man have gjort det anderledes.

Nogle af de muslimer her i Danmark, der endnu ikke har fattet, hvad et retssamfund er, kunne måske finde på at sige, at tegnerne "selv er ude om det" hvis de modtager dødstrusler. Det er der selvfølgelig ikke noget der hedder i det danske retssamfund, og det må de bringes til at forstå. De skal også forstå, at det i den forbindelse er revnende ligegyldigt hvad der står i Koranen.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen burde have kommet med en erklæring, hvor han kritiserer Jyllands-Posten for at bringe materiale, der lægger et muslimsk mindretal her i Danmark for had. For at undgå at blive misforstået kunne han samtidig have kritiseret yderliggående islamisme.

Det ville ikke være et indgreb i avisens ytringsfrihed. Hvis den ikke er enig i kritikken, kan den bare svare igen i avisen. Statsministeren har ved utallige lejligheder forsvaret regeringens politik ved at kritisere en avisartikel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.