søndag, marts 12, 2006

Diktator-elskeren

DR Nyheder oplyser, at Venstres politiske ordfører Jens Rohde kritiserer Marianne Jelved for at have støttet de såkaldte "sanktioner" mod Østrig i sin tid.

De foranstaltninger man tog mod Østrig dengang lå inden for både dansk lovgivning og EU-regler (formelt var de vistnok ikke en EU-sag). De kan derfor næppe siges at være et brud på selve demokratiet, som Rohde antyder. Havde de været det, så havde Østrig nok også forsøgt at gøre mere ud af det.

Sanktionerne mod Østrig - som ikke var egentlige sanktioner - skyldtes som bekendt, at man tog det højreradikale parti Frihedspartiet med i regering. Frihedspartiets leder hed:
Jörg Haider.

Jörg Haider er senere blevet kendt verden over, som en af de meget få europæiske politikere, der holdt med Iraks diktator Saddam Hussein umiddelbart før det FN-stridige militære angreb, som Danmark jo også var medansvarlig for.

Man kan jo synes, det er lidt problematisk at forholde sig totalt ukritisk til en europæisk politiker, der direkte støtter en diktator som ifølge statsministeren var så grum, så det retfærdiggjorde en invasion af landet?

Det Marianne Jelved udviste ved at gå ind for Østrig-sanktionerne, var udenrigspolitisk og sikkerhedspolitisk ansvarlighed. Noget den nuværende regering absolut ikke har vist - først og fremmest ved angrebet på Irak.

Fogh's udenrigs- og sikkerhedspolitik er totalt uansvarlig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.