onsdag, marts 29, 2006

Konservative

Jeg har tidligere givet udtryk for, at selv om der findes enkelte fornuftige konservative, så er partiet som sådan åbenbart med på den højrenationalistiske og autoritære linje, Fogh kører.

Det ses først og fremmest af den måde vores konservative udenrigsminister Per Stig Møller tilsidesætter de demokratiske spilleregler, med hensyn til folketingsmedlemmers ret til indsigt i forskellige dokumenter. Selv udenrigspolitisk nævn bliver ikke ordentligt orienteret, til trods for at det mig bekendt har tavshedspligt - hvilket betyder, at argumentet om et nødvendigt hensyn til andre lande eller parter er falsk. Det sande motiv er naturligvis, at man selv har noget at skjule.

Noget der er tilstrækkelig alvorligt til at vælte regeringen, hvis det kom frem. Man må så håbe, at en eller anden medarbejder i udenrigsministeriet er modig nok til at lække oplysningerne til pressen. Vedkommende vil ikke blive dømt ved en evt. retssag, da det er ministeren og regeringen der handler på tværs af de normale demokratiske spilleregler - og da man ikke kan være i tvivl om, at det er i offentlighedens klare interesse at kunne forholde sig til forløbet af den største udenrigspolitiske krise i nyere tid.

At holde befolkningen i uvidenhed om dette, er en tilsidesættelse af selve demokratiet.

Ekspert: Regeringen omgår regler i profetsag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentaren skal godkendes af mig, inden den bliver vist på bloggen.